רבים מאיתנו שמחים לעוד סיבה למסיבה וחוגגים את ערב השנה הגרגוריאנית החדשה, הוא סילבסטר. לקראת חגיגות אלה רציתי להסב את תשומת לבכם לארוחת סילבסטר מיוחדת באיטלקיה בתחנה.
לחוגגים בחו"ל או לנמצאים שם בחופשה, בחרתי להמליץ על מסעדה במקום הכי רומנטי בעולם – פריז.
אני ממליץ על מסעדת Les Bouquinistes בלב שלם, גם משום שהיא מצויינת וגם משום ששימשתי בה שף דגים בין השנים 2001-2003, מייד לאחר סיום לימודיי ב- ESCF (בית הספר לבישול (Ferrandi בפריז.
Les Bouquinistes ממוקמת ברובע השישי של פריז, על גדות נהר הסיין, במרחק כמה דקות מבעלי הדוכנים למכירת ספרים ישנים. שמה של המסעדה – Les Bouquinistes (Booksellers; מוכרי הספרים) הוא מחווה לאותו מוסד רב שנים. מהמסעדה נשקף נוף מדהים של קתדרלת הנוטרדאם וגשר פונט נף (הגשר העתיק ביותר בפריז).
מסעדת Les Bouquinistes שייכת לרשת המסעדות של שף Guy Savoy, שף ידוע, שבבעלותו מסעדות שלושה כוכבי מישלין. סבואה עצמו עיצב את התפריט, בשיתוף עם שפית המסעדה Magdala de Beaulieu Caussimon. בנוסף ומעבר לתפריט הרגיל, מציעה קוסימון תפריט יומי משתנה – ראשונה, עיקרית וקינוח – מחומרי גלם עונתיים ומקומיים.
מנת הדגל של המקום, שהיא גם המנה האהובה עליי בין המנות הראשונות, היא מנת רביולי לובסטר וסרטן מבריטני בתוספת ירקות. במנות העיקריות ההתלבטות קשה: פילה לברק צלוי בתוספת טאטן אנדיב ופירה ארטישוק ירושלמי לבין טלה עשוי בשלוש צורות. הקינוח שאכלתי ואהבתי היה קפוצ'ינו מפירות אקסוטיים, סורבט ליצ'י וממרח לימון ירוק. לצערי, הוא הוחלף, אבל גם מנת ה"הכל שוקולד" היא מעדן לאוהבי השוקולד שבינינו, קינוח מתוק לסיום ארוחה נהדרת.
היין, הוא כידוע, אהבתם של הצרפתים, ותפריט היין של המסעדה כולל מבחר נהדר של יין מכל אזורי צרפת בפחות מצויין של פחות מ- 50 יורו. ניתן גם למצוא, כמובן, יינות מחלקות מיוחדות ומבצירים טובים, שעולים הרבה יותר.
לסיכום: אם אתם חוגגים בפריז את ערב הסילבסטר, או נמצאים בעיר האורות בכל מועד אחר, אני ממליץ בחום על המסעדה. בתיאבון ושנה אזרחית טובה.
* * *
Les Bouquinistes, Restaurant Avec Guy Savoy
53,Quai des Grands Augustins
Paris 75006
T : + 33 (0) 1 43 25 45 94
* * *
התמונות לקוחות מתוך אתר המסעדה