כל מה שרציתם על מולים, וגם מתכון למולים פופאי

פסטיבל המולים שמתקיים החודש באיטלקיה בתחנה כבר הפך למסורת, עוד בימי פורלין. במשך השנים חקרתי ומצאתי כל מיני עובדות הקשורות למולים, חלקן חשובות וחלקן בגדר קוריוז. הנה כמה מהן:

  • מולים הם מאכל שכדאי לשלב בדיאטה. במנת מולים ממוצעת (450-500 גרם כולל צדפות) יש רק 90 קלוריות.
  • ואפרופו תזונה בריאה: מולים הם מקור טוב מאוד לסלניום, ויטמין B12, אבץ, חומצה פולית, סידן ואומגה 3. לא רע בשביל רכיכה קטנה.
  • בטבע קיימים כ-70 סוגים של מולים, רק מעטים מהם (ובעיקר מולים מבתי גידול) מוצאים את דרכם אל הצלחת.
  • קאנה קאו מניו זילנד מחזיקה בשיא גינס בפתיחת 100 צדפות מולים, בזמן של 2 דקות ו- 11 שניות. השיא (משנת 2007) טרם נשבר. יש מתנדבים?
  • בעבר, לפני המצאת הפלסטיק, עשו שימוש בצדפות המולים על מנת לייצר פנינים לשימוש ככפתורים.
  • מה ההבדל בין צדף לצדפה? צדף הוא החלק הקשה, שעוטף את בעל החיים. את הצדפים ניתן לאסוף בשיטוט בחוף הים. צִדפּה היא שם כולל לקוקי-סן ז’ק, אויסטר, מולים וכו’ – כלומר לבעל החיים שמוגש במסעדה ושאת בשרו אוכלים מתוך הצדפים.
  • יש אישור מדעי: (גם) מולים הם מעוררי תשוקה, אפרודיזיאק. הם מכילים שני רכיבים כימיים, שבזמן האכילה משחררים הורמונים מעוררי תשוקה. אם אתם מתכננים ארוחה רומנטית, כדאי לכלול בה גם מולים (מתכון למולים מרינייר תמצאו בפוסט שעבר, ועכשיו – מתכון למולים פופאי).

מנת השבוע – מולים פופאי – היא מנה בלגית קלאסית שאני מכין ומגיש בפסטיבל המולים מזה 12 שנים. אלה מולים מוקרמים בתרד, פרמז’ן ובייקון. זוהי מנה קלה להכנה וזמן ההכנה שלה קצר. נהדרת לפתיחת ארוחה, בליווי שמפניה, או יין מבעבע אחר.

מתכון למולים פופאי – מולים מוקרמים בתרד, פרמז’ן ובייקון

מרכיבים (ל-4 סועדים):

32 יחידות מולים מבושלים ופתוחים בחצי צדף (הסבר על קנייה והכנה של המולים תוכלו למצוא בפוסט שלי משבוע שעבר)

חצי קילו תרד נקי ושטוף (או לחילופין – כרישה)

2 כוסות שמנת מתוקה

כוס חלב

כפית שום כתוש

כף חמאה

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

4 כפות פרמז’ן מגורד

200 גרם בייקון פרוס ותוך לקוביות


אופן ההכנה:

  1. חולטים את התרד במים רותחים עם חצי כפית מלח במשך דקה,מסננים ומעבירים למים עם קרח כדי לשמור על הצבע.
  2. מוציאים את התרד וקוצצים אותו דק בעזרת סכין.
  3. לוקחים מחבת גדולה וממיסים בה את החמאה.
  4. מוסיפים את התרד ומאדים מעט.
  5. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.
  6. מוסיפים תוך כדי ערבוב את החלב והשמנת ומתבלים במלח,פלפל ומעט אגוז מוסקט.
  7. מבשלים על אש נמוכה עד להסמכה ומסירים מהאש.
  8. מניחים את המולים על מגש, מניחים כף גדושה של רוטב מעל,מפזרים קוביות בייקון ופרמז’ן מגורד ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל-10 דקות.
  9. מוציאים מהתנור, מסדרים על צלחות ומגישים.

בתיאבון!

שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה

Categories: אירועים מיוחדים ומתכונים.

Languages: עברית.