סלט פנצנלה. כמה קל ככה טעים

סלט פנצנלה הוא סלט פשוט להכנה עם עגבניות בשלות ומלאות מיץ, לחם בן יומיים-שלושה (או יותר) שסופג לתוכו את רוטב הסלט ועוד ירקות ותבלינים. סלט פשוט עם טעים נפלא. נהדר לארוחה קלה או כתוספת למנת דג או בשר.

מקורו של הסלט בטוסקנה. המשורר ברונזינו, איש פירנצה בן המאה השש-עשרה, הזכיר את הסלט באחד משיריו. אז הסלט לא כלל עגבניות, שהגיעו לאיטליה ולמטבח האיטלקי רק מאוחר יותר.

 סלט פנצנלה

סלט פנצנלה:

מצרכים:

1 עגבניה חתוכה לקוביות

2 מלפפונים חתוכים לקוביות

חצי בצל סגול קלוף וחתוך לפרוסות דקות

כף זיתי קלמטה ללא חרצנים

כפית צלפים בחומץ

2 צנוניות פרוסות דק

חופן קרוטונים

10 עלי בזיליקום טריים

2 כפות שמן זית

קורט מלח

כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:

1. שופכים לקערה את כל מרכיבי הסלט, מערבבים יחד עם מלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית

2. מעבירים לקערית הגשה ומגישים.

 סלט פנצנלה

בתיאבון!

שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה

* * *

צילומים: דניאל לילה

Categories: מתכונים.

Languages: עברית.