Eataly – איטליה בתפוח הגדול

בשבוע שעבר סיפרתי לכם על חוויותיי מהסטאז' בן השבועיים במסעדת קאזה לבר הניו-יורקית. כמובן שלא ויתרתי על שוטטות במנהטן על מנת להתרשם מהטרנדים החדשים בתחום הקולינריה, מה קורה בשווקים, במעדניות, בחנויות המתמחות ובכלל. הייתי גם קצת תייר בעיר הגדולה. את ההמלצה הטובה ביותר קיבלתי עוד בישראל, מאסנת, שעובדת אצל יבואן שמן הזית למסעדת 'איטלקיה בתחנה' (Pompeian): שוק איטלי (Eataly).

עוד לפני שהגעתי אליו סיקרן אותי השם Eataly, שמתקשר גם לאיטליה וגם לאוכל ולאכילה. בדיקה ראשונה באינטרנט העלתה, כי מדובר במיזם של איטלקי בשם אוסקר פארינטי, השף מריו באטאלי וקבוצת B&B. כן, כן, אותו מריו באטאלי, המסעדן שיש לו אימפרייה של מסעדות בעולם וכוכב ערוץ האוכל האמריקאי שעורר סערה בארה"ב לפני כחודש כשהשווה בנקאים להיטלר ולסטאלין.

ה-Eataly  הוא שוק מקורה ע-נ-ק-י ובו ניתן למצוא דוכנים של לחם, גבינות, ירקות ופירות, עשבי תיבול, בשרים, דגים, נקניקים יבשים, פסטות, שמן זית, דבש וריבות, רטבים למיניהם ועוד ועוד. קשה לתאר את הגודל של המקום מלא הריחות, הצבעים, הטעמים ורחש האנשים שמסתובבים, כמוני, תיירים לרגע או מקומיים ולקוחות קבועים. הסתובבתי בשוק שעות על גבי שעות, התרשמתי מהמוצרים השונים, מיששתי את הירקות, הפירות ועשבי התיבול והתבשמתי מהריח שלהם, טעמתי דבש וגבינות (תנסו פעם לשלב ביניהם) ובמיוחד הופתעתי מהמבחר העצום של האוכל והשתייה שמוצעים שם. כמעט כל המוצרים מקורם באיטליה וגם המלצרים והמוכרים בדוכנים דוברים אנגלית ואיטלקית. יכולתי לעצום עיניים ולדמיין שאני בעצם בחופשה באיטליה.

נהניתי לקרוא את עיקרי ה"אני מאמין" של מקימי השוק, שאני מאמץ גם בהקשר של עבודתי כשף בכלל וב'איטלקיה בתחנה' בפרט: אנחנו מאוהבים במזון, אוהבים אוכל ושתייה איכותיים, את הסיפורים עליהם ואת האנשים שייצרו אותם; הפכנו תשוקה לעבודה; שלוש ההבטחות שלנו ללקוחותינו: מבחר – אנחנו מציעים מגוון של אוכל ושתייה איכותיים; נגישות – אנחנו מקדישים את זמננו למציאת חומרי הגלם והמוצרים הטובים ביותר במחיר הנמוך ביותר שנוכל להציע; ידע – לא מספיק שאנחנו נדע הכל על המוצרים שאנחנו מציעים ללקוחות, אלא חשוב לשתף אותם בסיפורים על האנשים והמקומות שמאחורי המוצרים. ידע רב יותר משמעו הנאה רבה יותר. אמן.

אם ספרתי נכון, אז במתחם השוק מצויים 12 מקומות בהם ניתן לאכול, החל ממסעדות דרך בתי קפה וגלידריה. אחרי הקניות, או תוך כדי, אפשר לעצור ולנוח, לשבת על הבר ולאכול צלחת פרשוטו, פסטה, סנדוויץ' פריים ריב או פלטת פירות ים, בליווי כוס יין. והכל טרי ומוכן במקום, מול הסועדים.

ועוד אטרקציה למבקרים, שבקיץ עוד יותר קורצת, היא ה- Birreria – על הגג של בנין ה- Eataly מצויה (עוד) מסעדה וגם מבשלת בירה. במקום מגישים תפריט איטלקי עם השפעות אוסטריות וגרמניות לצד בירות של מבשלות בוטיק אמריקאיות. בנוסף, ניתן להזמין בירות מהחבית שמיוצרות במבשלה שבבנין. אני בחרתי בשילוב מנצח של פטריות ממולאות ומטוגנות בבצק בירה יחד עם נקניקיות תוצרת בית ובקבוק בירה של מבשלת הבוטיק האמריקאית Dogfish Head. לחיים!

שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה

Eataly

200 5th Avenue

New York. NY 10010

כניסה מהשדרה החמישית ומרחוב 23

השוק פתוח כל יום בין השועות 10:00-23:00

המסעדות השונות, כולל ה- Brreria, פתוחות בשעות שונות. לחלקן יש צורך בהזמנה מראש וכדאי להתעדכן באתר האינטרנט של Eataly

Categories: המלצות.

Tags: עברית.