ריבת רימונים לחג הסוכות / מתכון וידאו

עונת הרימונים, אחד משבעת המינים, בעיצומה והשבוע אציע לכם מתכון חגיגי של ריבת רימונים.

הרימון מוזכר רבות בתנ"ך וגם בשירה ובספרות מאוחרים יותר, ותוך כדי כתיבה אני כבר מזמזם את השיר 'שלומית בונה סוכה' שם כתבה נעמי שמר על שלומית שהיא "היא לא תשכח לשים לולב והדסים ענף של ערבה ירוק רימון בתוך עליו וכל פירות הסתיו עם ריח בוסתנים רחוק".

הרימון לא רק יפהפה, אלא גם בריא: מחקרים רפואיים מלמדים שלפרי תכונות נוגדות דלקת (אנטי בקטריאליות) ונוגדות חמצון. אכילת גרעיני הרימון או שתיית מיץ רימונים מסייעת בהפחתת רמות הכולסטרול בדם, משפרת את זרימת הדם ומאטה תהליכי הזדקנות וסרטן.

ריבת רימונים

מצרכים:
1 ק"ג גרגירי (גרעיני) רימונים
1 ק"ג סוכר
מיץ משני לימונים
גרידה מתפוז אחד

אופן ההכנה:
1. שופכים את גרעיני הרימונים לסיר בינוני
2. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב
3. מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת התפוז ומערבבים
4. מביאים לרתיחה על אש גבוהה
5. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות
6. מצננים ומגישים קר

בתאבון וחג סוכות שמח,
שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה

הצטרפו לדף הפייסבוק של איטלקיה בתחנה

* * *

הפקת וידאו ועריכה: CookEat; צילומים עליונים: בנק תמונות; 2 צילומים תחתונים: מתוך הוידאו

Categories: מתכונים.

Tags: עברית.