השבוע אני פותח בפניכם את דלת מטבח המסעדה, ומציע לכם מתכון לאחת המנות האהובות על לקוחות – פטה כבד. העצלנים שביניכם מוזמנים, כמובן, להגיע למסעדה ולהזמין את המנה.
מנת פטה כבד עוף מוגשת במסעדה כמנה ראשונה ולצידה ריבת עגבניות שרי וקינמון וטוסטונים.
פטה כבד עוף עם ריבת עגבניות שרי וקינמון
מתכון לתבנית טרין
(לכ-10 סועדים)
המצרכים:
750 גרם כבד עוף נקי
400 גרם שומן אווז
2 חלמונים של ביצה
10 גרם קורנפלור
רבע כוס רדוקסיון (יין אדום, טימין, בצל, פורט, שן שום ובזיליקום מצומצמים)
20 סמ"ק שמנת מתוקה
מלח ופלפל
פלחי תפוז ועלי נענע – לקישוט
מצרכים לריבת שרי:
250 גרם עגבניות שרי
250 גרם סוכר
כפית מיץ לימון
2 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
טרין:
1. מערבבים את כבדים עם הרדוקסיון ומניחים במקרר לשעתיים
2. מוסיפים את יתר המצרכים ולערבב
3. טוחנים במעבד מזון את כל המצרכים עד לקבלת מרקם חלק
4. מסננים את התערובת במסננת
5. מרפדים תבנית טרין בניילון נצמד ושופכים את התערובת לתוך התבנית
6. סוגרים ועוטפים את התבנית בנייר כסף
7. מכניסים לתנור את התבנית בתוך (או על) תבנית עם מים (מעין באן מארי) לחום של 150 מעלות למשך 40 דקות
8. מוציאים את הטרין ומקררים
9. מומלץ להגיש את הטרין כ-24 שעות לאחר ההכנה
ריבת שרי:
1. מכניסים לסיר את העגבניות עם הסוכר, מיץ הלימון ומקלות ה קינמון ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי
2. מורידים מהאש ומקררים
הצעת הגשה:
חותכים את הטרין לפרוסות, מוסיפים בצד ריבת שרי ומקשטים עם פלחי תפוז ועלי נענע.
בתיאבון!
שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה
צילומים: דניאל לילה