השבוע אציע לכם עוד סוג של אנטיפסטי: סרדינים כבושים על מצע סלט שומר. זוהי מנה ראשונה מהמטבח של דרום איטליה, שאני מגיש גם במסעדה ומטרתה לעורר את התיאבון לפני הגשת הארוחה.
הטעם האניסי העדין של השומר משתלב היטב עם זה של הסרדינים הכבושים. מנה קלה להכנה, טעימה, בריאה ומרשימה. אפשר לאכול אותה כמנה ראשונה בכל ארוחה, או כנשנוש בפני עצמו.
סרדינים כבושים על מצע סלט שומר:
כמות ל-4 סועדים
מצרכים:
24 פילטים של סרדין, נקיים מקשקשים
3 כפות מלח גס
כוס חומץ בן יין לבן
כוס שמן זית
צרור טימין
7 שיני שום שלמות
2 יחידות שומר
רבע כוס מיץ לימון
חצי כוס שמן זית
מלח ופלפל
2 כפות אורגנו יבש
אופן ההכנה:
- שמים בקערה את הפילטים של הסרדין ומפזרים מעל מלח גס. משאירים כ- 40 דקות
- שוטפים את המלח מהפילטים
- משרים את הפילטים בחומץ למשך כ-חצי שעה
- שופכים את החומץ ומסדרים את הסרדינים בקופסא
- יוצקים מעל שמן הזית, מניחים את גבעולי הטימין ואת שיני השום. סוגרים את הקופסא ומכניסים למקרר ל-24 שעות
- לקראת ההגשה פורסים את השומר לפרוסות דקות
- מערבבים את פרוסות השומר בקערה עם מיץ לימון, שמן זית, אורגנו, מלח ופלפל
- מסדרים על צלחת את פרוסות השומר המתובלות, מניחים מעליהן את הסרדינים ומגישים.
בתיאבון!
שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה
צילום: דניאל לילה