השבוע אני רוצה להחזיר את הסלט למרכז השולחן שלכם, או יותר נכון למרכז הארוחה. המתכון שאציע הוא לסלט משביע, סלט בעל שפע טעמים וצבעים בהגשה מיוחדת. סלט קל להכנה ובו זמנית מרשים מאוד.
אם אתם יוצאים לטייל בחיק הטבע, או סתם מתארגנים לפיקניק, תוכלו להכין את הסלט מראש ולקחת אתכם בהגשה צנועה יותר.
סלט קיצי
מצרכים לסלט
2 עגבניות בינוניות
חצי ראש חסה שטוף
חופן אגוזי מלך קלופים
גבינת קשקבל
מצרכים לרוטב
כף חרדל דיזון חלק
2 כפות דבש
כפית שום כתוש
חצי כוס שמן חמניות
חצי כוס שמן זית
חופן עלי אורגנו קצוצים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. פורסים את העגבניות לפרוסות דקות
2. מסדרים את העגבניות ברינג גדול
3. חותכים את עלי החסה ומניחים במרכז הרינג
4. לוקחים קערה ושמים בתוכה את החרדל, הדבש, השום,עלי האורגנו. מערבבים הכל במטרפה
5. שופכים באיטיות את שמן החמניות ואת שמן הזית תוך כדי ערבוב
6. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל
7. מזלפים רוטב מעל עלי החסה בנדיבות
8. מפזרים אגוזי מלך ופרוסות דקות של קשקבל, מסירים את הרינג ומגישים. הצעת הגשה בתמונה.
בתיאבון!
שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה