היום חוגגים את ט"ו בשבט. חג הפירות המיובשים.
אז גם אם אתם לא אוהבים אותם במהלך השנה, ט"ו בשבט הוא סיבה טובה לנסות טעמים חדשים ולאכול פירות מיובשים (מוכרים ופחות מוכרים), אגוזים ופיצוחים – כנשנוש או כתוספת לארוחת חגיגת מלאת טעמים וצבעים.
כשאתם קונים פירות מיובשים, הקפידו על כך שיהיו בהם כמה שפחות חומרים כימיים (חומרי הדברה, או גופרית דו-חמצנית שמוסיפים לעתים לצורך קבלת צבע מושך יותר של הפרי המיובש) וכמה שפחות תוספים (צבעי מאכל, חומרים משמרים או חומר זיגוג שמקורו מתעשיית הנפט).
סלט בורגול ופירות מיובשים:
כמות ל-4 סועדים
מצרכים:
2 כוסות בורגול
4 כוסות מים רותחים
2 כוסות פירות מיובשים חתוכים לקוביות (משמש, תמרים,תאנים, צימוקים יבשים, או כל פרי אחר שאתם אוהבים)
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים
1/2 כוס מיץ לימון
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- שופכים לקערה את הבורגול ואת המים הרותחים ומערבבים
- מחכים כ- 10 דקות שהבורגול יספח את הנוזלים ויתרכך ומערבבים
- מוסיפים את הפטרוזיליה, את הפירות המיובשים, אגוזי הפקאן ומיץ הלימון ומערבבים היטב.
- מתבלים ובמלח ופלפל, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים
- מכניסים את הסלט למקרר לשעתיים
- מוציאים מהמקרר את הסלט, מערבבים ומגישים.
בתיאבון!
שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה
צילומים: בנק תמונות (dreamstime)