חג שמח לכולם!
מתלבטים מה להכין כמנה עיקרית במהלך החג? בשנה שעברה הצעתי לכם מתכון חגיגי מן הים – מוסר ים ביין לבן וגם מתכון מן היבשה – אוכף טלה במילוי בשר טחון, פטריות פורטבלו ובייבי ארטישוקים.
השנה, אציע לכם מתכון נוסף – שוק טלה אפוי בתנור עם תפוחי אדמה.
שוק טלה אפוי בתנור עם תפוחי אדמה אפויים
כמות ל- 8 סועדים
מצרכים:
1 שוק טלה עם עצם במשקל 2-3 קג
4 ענפי רוזמרין
8 ענפי טימין
10 שיני שום קלוף
4 כפות דבש
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות חרדל גרגירים
ענף מרווה
10 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים ל- 4
10 בצלצלי פנינה קלופים
חצי כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. מכינים מרינדה: מערבבים בקערה את שמן הזית יחד עם הדבש, השום, החרדל, הטימין והרוזמרין
2. מורחים את שוק הטלה במרינדה ומכניסים למקרר ל- 6 שעות
3. מניחים את השוק בתבנית אפייה, מסדרים מסביב את תפוחי האדמה והבצלים ומפזרים מעליהם מלח ופלפל שחור גרוס
4. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות. אופים במשך שעה
5. מסירים את נייר הכסף ומחזירים לתנור ל- 20 דקות נוספות
6. מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים.
בתיאבון וחג שמח!
אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה