מינסטרונה מנגו עם מוס קוקוס

מרק מינסטרונה מוכר לכולם כמרק בנוסח איטלקי, עשיר בירקות חתוכים גס ולרוב מכיל גם פסטה מקור השם “מינסטרונה” באיטלקית, מהמאה ה-14, הוא מהפועל “לשרת” או “להגיש”, כלומר – מילולית: מה שמוגש (לשולחן).
סלט פירות טריים, כפי שאנחנו מכירים אותו היום, הומצא בסביבות אמצע המאה ה-19.
השבוע אציע לכם שילוב קיצי מרענן של השניים: קינוח מינסטרונה מנגו עם מוס קוקוס.


מינסטרונה מנגו עם מוס קוקוס:

כמות ל-4 סועדים

מצרכים:

2 מנגו גדולים,קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

4 כוסות מים

2 כפות סוכר

חצי כפית גרידת ג’ינג’ר

חצי כפית כוסברה קצוצה


מוס קוקוס:

1 כוס חלב קוקוס

4 חלמונים

40 גרם סוכר

כוס שמנת מתוקה

3 חלבונים + כפית סוכר

2 עלי ג’לטין

2 כפות אבקת קוקוס

אופן הכנת המינסטרונה:

  1. מכינים סירופ בסיר קטן מהמים והסוכר ומניחים בצד עד שהנוזל יתקרר
  2. מערבבים בקערה את המנגו עם הסירופ
  3. מוסיפים את גרידת הג’ינג’ר והכוסברה הקצוצה, מערבבים היטב
  4. מכניסים למקרר לשעתיים.

אופן הכנת מוס קוקוס:

  1. מבשלים את חלב הקוקוס עד לרתיחה
  2. מקציפים במיקסר את החלמונים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר וחלק
  3. מוסיפים את חלב הקוקוס לחלמונים המוקצפים בהדרגה
  4. שופכים את התערובת של החלמונים המוקצפים לסיר ומבשלים עד לסמיכות. מורידים מהאש
  5. משרים את עלי הג’לטין במים קרים כ-5 דקות, סוחטים ומוסיפים אותם לחלמונים המוקצפים, מערבבים היטב ומכניסים למקרר
  6. מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת, מעבירים לקערה ומכניסים למקרר
  7. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב ומעבירים לקערה
  8. לוקחים קערה גדולה ומערבבים בה את החלמונים המוקצפים יחד עם השמנת המוקצפת והחלבונים המוקצפים, מקפלים בעדינות ומוסיפים את אבקת הקוקוס.
  9. מעבירים את המוס לקופסא ומכניסים למקרר ל-4 שעות

הגשה:

יוצקים כף מהמינסטרונה מנגו בצלחת מרק ובמרכז מניחים כף מוס קוקוס.מגישים.



בתיאבון!

שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה

Categories: מתכונים.

Languages: עברית.