מולים בקרם שום

פסטיבל המולים שמתקיים בכל חודש נובמבר באיטלקיה בתחנה כבר הפך למסורת, עוד בימי עבודתי במסעדת פורלין. מנת השבוע – מולים בקרם שום – היא אחת המנות המוצעות לסועדים במסגרת תפריט פסטיבל המולים.

וכדי לפתות אתכם יותר להכין את המנה או להגיע למסעדה, אציין שמולים הם גם טעימים וגם בריאים. במנת מולים ממוצעת (45-500 גרם, כולל צדפות) יש רק 90 קלוריות. בנוסף, מולים נחשבים למקור טוב מאד של סלניום, ויטמין B12, אבץ, חומצה פולית, סידן ואומגה 3. לא רע בשביל רכיכה קטנה.

מולים בקרם שום:

כמות ל-4 סועדים

מצרכים:

2 ק”ג מולים טריים
2 כפות חמאה
חצי כוס יין לבן לבישול
כף שום כתוש
כוס ציר דגים
כוס שמנת מתוקה לבישול
מלח ופלפל
כף פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. במחבת גדולה ממסים את החמאה ומוסיפים את המולים
  2. מבשלים על אש גדולה ומערבבים מדי פעם את המולים
  3. מוסיפים את שום והיין הלבן
  4. מצמצמים מעט את היין ומוסיפים את ציר הדגים והשמנת
  5. מתבלים במלח ופלפל ומכסים את המחבת עם מכסה
  6. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות
  7. מסירים את המכסה ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה
  8. מערבבים, בודקים תיבול ומגישים

 

בתיאבון!

שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה

Categories: אירועים מיוחדים ומתכונים.

Languages: עברית.