טרטר טונה אדומה, מנגו ואבטיח / מתכון וידאו

ממש לפני שעוברים סופית לסתיו, אני מציע לכם מנה קלילה, צבעונית ועשירה בטעמים, מנה שמשלבת פירות קיציים ודג רזה יחסית בעל טעם ומרקם שמזכירים בשר – טרטר טונה אדומה, מנגו ואבטיח.

זכרו, כשאתם בוחרים דג, בשוק או בחנות, ובמיוחד דג שאתם מתכננים להגיש נא, חשוב שתשתמשו בכל החושים:

חוש ריח – הריחו את הדג, וודאו שהוא לא מסריח או שיש לו ריח לא טוב אחר;

חוש הראייה – הסתכלו על הדג מהראש ועד הזנב, וודאו שהוא מבריק ולח. שימו לב במיוחד לשני מאפיינים המעידים על טריות: עיניים בולטות (דג עם עיניים שקועות אינו טרי) וצבע אדום של הזימים;

וחוש המישוש – לחצו על בשר הדג על מנת לוודא שהוא אלסטי-קפיצי וטרי. אם במקום שבו נגעתם בדג נוצר שקע, זו אינדיקציה לכך שהוא אינו טרי.

httpv://youtu.be/f44V6fyhbVE

טרטר טונה אדומה, מנגו ואבטיח

מצרכים:

100  גרם טונה אדומה חתוכה לקוביות
2 כפות מיץ לימון

2 כפות שמן זית
כף שמיר קצוץ
מלח ופלפל
פרוסת אבטיח דקה

2 כפות קוביות מנגו

אופן ההכנה:
1. מכינים טרטר טונה: מערבבים בקערה את קוביות הטונה יחד עם מלח ופלפל, מיץ לימון ושמיר
2. מוסיפים את שמן הזית תוך כדי ערבוב
3. מניחים את פרוסת האבטיח בתוך רינג, מעליה מסדרים שכבה של קוביות מנגו ומעליה – שכבה של טרטר טונה.

בתיאבון!

שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה

הצטרפו לדף הפייסבוק של איטלקיה בתחנה

* * *

מתכונים נוספים עם טונה: סלט ניסואז עם טונה אדומה; טרטר טונה אדומה בתוספת קרם אבוקדו

מתכונים נוספים עם מנגו: מיניסטרונה מנגו עם מוס קוקוס

* * *

הפקת וידאו ועריכה: CookEat; צילומים מתוך הוידאו

Categories: מתכונים.

Languages: עברית.