טארט טאטן / תפוחים לשנה החדשה

במאה התשע עשרה קרו שני אירועים מסעירים בעיירה הקטנה סולון (Sologne) שבצרפת: לאחר בחירתו של נפוליאון השלישי לנשיא הרפובליקה הצרפתית השנייה הוא רכש לעצמו טירה דווקא שם; והאחיות סטפני וקרולין, בנותיו של ז’אן טאטן, קיבלו לניהולן את “מלון טאטן” שבסולון. האחות הגדולה, סטפני, היתה אחראית על המטבח של המלון, ובמיוחד על הכנת הקינוחים.

מספרים, שיום אחד עמוס במיוחד בסועדים, הניחה סטפני את הטארט הפוך (התפוחים היו כלפי מטה ואילו הבצק – מעל) בתנור. היא הגישה את הקינוח המוזר לסועדים, שאהבו מאוד את המנה וכך נולד ה”טארט טאטן”, טארט תפוחים עם סוכר מקורמל.

מנה נהדרת להכנה לכבוד ראש השנה.

טארט טאטן

מרכיבים לבצק:
2 כוסות קמח
כף סוכר
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
רבע כוס מים קרים
1 ביצה
רבע כפית מלח

מצרכים למילוי:
12 תפוחי עץ גרנד גדולים וקלופים
100 גרם חמאה
כוס סוכר
מעט מיץ לימון

גלידת וניל (אופציונאלי)

אופן ההכנה:

1. מעבירים את כל המצרכים להכנת הבצק לקערה ומעבדים בעזרת מעבד מזון עד שמתקבלת תערובת בצק אחידה
2. מוציאים את הבצק ומניחים במקרר כשעה
3. חותכים כל תפוח העץ לארבעה חלקים ומערבבים בקערה עם מיץ לימון
4. ממיסים את החמאה במחבת בינונית
5. לאחר שהחמאה נמסה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד לקבלת קרמל
6. מוסיפים את התפוחים החתוכים לקרמל ומבשלים כמה דקות על אש נמוכה (שימו לב שהקרמל לא יישרף)
7. מסירים את המחבת מהאש ומסדרים את התפוחים על תבנית עגולה בצפיפות
8. מרדדים את הבצק שהכנו מקודם לעיגול שיכסה את התבנית ויעטוף את התפוחים
9. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג כדי שלא ייווצרו אדים במהלך האפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה (עד שהבצק מזהיב)
10. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כרבע שעה
11. מניחים צלחת מעל התבנית, הופכים אותה ומעבירים את הטארט כשהתפוחים המקור מילים מעל, אל הצלחת
12. מגישים את הטארט פושר, ואני ממליץ – עם כדור גלידה וניל בצד

בתיאבון ושנה טובה,

שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה
צילום: דניאל לילה

Categories: מתכונים.

Languages: עברית.