אחת הדרכים שלי לחדש אנרגיות, לשנות אווירה ולהתרשם מטרנדים קולינריים חדשים, היא לנסוע מעת לעת לחו"ל, לבקר בשווקים, לסעוד במסעדות של שפים ידועים, לעשות סטאז' לצד שפים אחרים ולהתרשם מטרנדים קולינריים חדשים.
בשבוע שעבר ביקרתי בפריז, אחת הערים האהובות עליי עוד מאז תקופת לימודי הקולינריה. לשמחתי, בשל גל הקור שפקד את אירופה, הצלחתי להזמין מקומות במסעדת L'Atelier de Joël Robouchon.
המסעדה ממוקמת ברובע סן ז'רמיין, ברחוב מונטלמבר פינת רחוב באק. מקום טוב להתחיל ממנו סיור באזור או לסיים.
המסעדה של השף ז'ואל רובושון מעוצבת כבר בצורת U מסביב למטבח. כפי שכבר נכתב על המסעדה בעבר, כאן עבר, בשנת 2003, רובושון מ- fine dining ל- fun dining. העיצוב, על-ידי פייר איב רושון (Pierre Yves Rochon), משדר תחושה של חיוּת, תנועה, ורצון לשתף את היושבים לצדדיך בהתרשמות שלך מהמנות. הצבעים השולטים הם אדום ושחור, מעין קופסת בנטו יפנית. גם בחירת השם של המסעדה – אטלייה, שמשמעותו בעברית בית מלאכה או סדנה – מלמדת על השאיפה לקרב בין המטבח לבין הסועדים. רוב הזמן פשוט יושבים מרותקים לעבודת השפים, אריק לסרף ופיליפ בראון (Eric Lecerf and Philippe Braun) והטבחים הנוספים (8 במשמרת) במטבח הפתוח, שעומלים על הכנת מנות ל- 40 סועדים.
התפריט מחולק לשני חלקים: תפריט טאפאס, מנות קטנות שמזמינים לחוד או למרכז השולחן; וחלק שני שמורכב ממנות ראשונות, מנות עיקריות וקינוחים.
מכיוון שסעדתי שם עם אשתי וזוג נוסף, יכולנו להזמין מספר מנות ראשונות. הזמנו קרפצ'יו בס בתיבול השף, מנת ספיישל של הערב; קרפצ'יו קוקי סן ז'ק בתוספת כבד של דג זאב הים; ואת המנה המנצחת בקרב הראשונות היתה, ללא כל ספק, קוקי סן ז'ק צרובים עם פרוסות של פטריות כמהין שחורות ולנגוסטין בטמפורה.
למנות עיקריות הזמנו צלעות טלה מקומיות צרובות על הגריל בתוספת הפירה המפורסם של רובושון, נתח אנטרקוט צלוי בתוספת תפוחי אדמה אפויים, וכמו שתמיד קורה במשפחות הכי טובות, גם שתי מנות זהות של שליו ממולא בכבד אווז בתוספת פירה כמהין שחורות.
נהנינו כולם מהמנות העיקריות שהזמנו. מטעימת המנה שלי וגם של כל האחרים יכולתי לזהות שחומרי הגלם היו טריים. התענגנו על שילובי הטעמים בכל אחת מהמנות. אולם המנה המנצחת, לדעת ארבעתנו, היתה צלעות הטלה.
ליווינו את הארוחה עם בקבוק יין שהומלץ לנו, Chateau Tour Seran 2006. יין בורדו מאזור מדוק. היין הוא בלנד, שעיקרו מרלו (65%), וקברנה סוביניון (15%) וכן קברנה פרנק ופטי ורדו.
לסיום בחרנו שלושה קינוחים שהיו כולם נהדרים: סופלה חם של פסיפלורה, מוס שוקולד עם גנאש שוקולד, ושוקולד לבן עם מנגו טרי.
מידע פרקטי:
שילמנו על הארוחה 510 יורו (4 סועדים), מחיר לא זול, אבל אני ממליץ לאכול לפחות פעם אחת במסעדה כדי לחוות חוויה סעודה ייחודית. ניתן לבחור גם מנות מתפריט הטאפטס, ואז אני מעריך שכדי לשבוע נדרשות 4-5 מנות. מחירה של מנה נע בין 30-40 יורו. מחירי המנות הראשונות נעים בין 40-60 יורו למנה, העיקריות בין 50-70 יורו למנה והקינוחים – 20 יורו.
L'Atelier de Joël Robouchon
5 rue Montalembert (corner of Rue du Bac)
7e, St-Germain-des-Prés, Paris, 75007
Metro: Rue du Bac
Tel: + 44 (0)142225656
*הצילומים לקוחים מהאתר הרשמי של המסעדה.