ארנצ’יני עם זיתי קלמטה

אחת המנות הראשונות שאני מגיש במסעדה, כדורי ארנצ’יני, החלה כספיישל ולבקשת הסועדים נכנסה לתפריט באופן קבוע. כדורי הארנצ’יני, כדורי אורז ממולאים, מטוגנים ומצופים בפירורי לחם, הם במקור מאכל רחוב סיציליאני שקיבל את שמו בשל צורתו וצבעו: פירוש המילה ארנצי’ני באיטלקית הוא תפוזים קטנים.

ארנצ’יני עם זיתי קלמטה:

מצרכים:

2 כוסות אורז עגול מסוג ריזוטו
3 כוסות מים
מלח ופלפל
חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים
400 גרם גבינת מוצרלה
2 ביצים
פירורי לחם
שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים את אורז עד שהוא מוכן ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם

2. מקררים את האורז במגש שטוח לטמפרטורת חדר

3. מערבבים היטב את האורז עם הזיתים המגולענים ועם גבינת המוצרלה

4. יוצרים כדורים קטנים של כ- 5 ס”מ

5. טובלים את הכדורים בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה

6. ניתן להגיש לבד או על מצע של רוטב עגבניות משובח. ראו הצעת הגשה בצילום שלהלן.

בתיאבון!

שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה

* * *

צילומים: שניים עליונים – מירה-בל גזית; צילום שלישי (הצעת הגשה) – אמיר מרקוביץ

Categories: מתכונים.

Languages: עברית.