חג פורים הוא הזדמנות נהדרת לצאת מהשגרה ולהכין מנות מיוחדות ברוח פורימית במיוחד. לקחתי את מנת אוזן ההמן המסורתית וחיפשתי אותה למנה עם מילוי ורוטב שמעבירים אותה אל תחילת הארוחה. וכמובן, שאי אפשר בלי פרג, התבלין המזוהה ביותר עם חג הפורים.
אוזן המן מבצק עלים במילוי סלמון וכרישה ברוטב יוגורט, שמיר וסלמון מעושן:
כמות ל-4 אוזני המן
מצרכים:
דף בצק עלים
200 גרם סלמון ללא עור ואדרות
1 כרישה
כף חמאה
מלח ופלפל
כוס יוגורט
2 כפות שמיר קצוץ
כפית שום כתוש
100 גרם סלמון מעושן חתוך דק
2 חלמוני ביצה
פרג
אופן ההכנה:
1. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים מעט את בצק העלים.
2. קורצים מבצק העלים 4 עיגולים
3. חותכים את הסלמון לקוביות ואת הכרישה – לפרוסות דקות
4. מאדים במחבת את הכרישה עם חמאה על אש בינונית
5. מוסיפים למחבת את קוביות הסלמון ומתבלים במלח ופלפל
6. מוסיפים שום ומערבבים
7. מורידים מהאש ומסננים במסננת להוצאת הנוזלים. מצננים
8. מורחים חלמון ביצה על עיגולי הבצק ומניחים במרכזן כף גדושה של המלית
9. מקפלים לצורת אוזן המן, מברישים בחלמון הביצה את החלק החיצוני של אוזן ההמן ומפזרים מעל פרג
10. מכניסים לתנור לחום 180 מעלות למשך 10 דקות
11. חותכים את הסלמון המעושן לחתיכות קטנות.
12. מערבבים בקערית את היוגורט יחד עם שמיר והסלמון המעושן. מתבלים במלח ופלפל
13. מזלפים (או מניחים באמצעות כפית) רוטב על הצלחת, מניחים מעל את אוזן ההמן ומגישים.
בתיאבון וחג פורים שמח!
שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה