בשנת 2002 פרסם השף דניאל בולו ספר מתכונים בשם "Cooking in New York City". על שער הספר התנוסס צילום של השף על רקע הנוף האורבני של מנהטן, מחזיק בידו את אחד מסמלי העיר – נקניקיה בלחמניה, הוט דוג (Hot Dog). מנה שהחלה כ"פרנקפורטר", עברה גלגולים רבים וקיבלה בשנות השלושים של המאה ה-20 את צורת ההגשה המוכרת ואת שמה הנוכחי.
וכמו נבואה שמגשימה את עצמה, הרי ששבע שנים לאחר מכן, בשנת 2009, פתח בולו מקום של נקניקיות – "sausage joint" – משלו, במנהטן, ליד פינת בווארי ויוסטון.
זוהי המסעדה העשירית של בולו, שנקראת Kitchen and Bar DBGB.
עיצוב המקום, על ידי המעצב תומס שלסר, מושפע מההיסטוריה של הבווארי, אזור תעשייתי במקורו. כך לדוגמא, אחד החללים מוקף במדפים עמוסים בבקבוקי יין, ספרי בישול, ציוד של המסעדה וגם בתצוגה בסגנון מוזיאון של כלי מטבח שונים מנחושת. ולא סתם כלי נחושת: מיטב השפים תרמו לבולו סירים ומחבתות לאוסף וביניהם השפים הצרפתיים בעלי שלושה כוכבי מישלן פייר גנייר וז'ורז' בלאן והשף אנטוני בורדיין. באזור הבר ישנן מראות ו"הכתובת היא על הקיר" – ציטוטים, קטעי מתכונים, שמות של מנות מבית היוצר של שף דניאל בולו מפארות את המתחם.
התפריט במסעדה עשיר, אולם האטרקציה המרכזית היא 14 מנות שונות של נקניקיות. אז איך אתם אוהבים את הנקניקיות שלכם? גרמניות, טוסקניות, ספרדיות, טוניסאיות, תאילנדיות, קוריאניות? מבוז'ולה? מחבל הבאסקים? מלואיזיאנה? מוורמונט? בלחמניה או בהגשה מהודרת? עם קרם פרש או יוגורט? כמעט כל צירוף מעניין שתרצו – תוכלו למצוא.
אחרי שאכלתי למנה ראשונה, איך לא, צלחת שרקוטרי מנקניקים שמכינים במקום. עברתי לנקניקיות. מודה, היה קשה לבחור, אבל הסתקרנתי ובחרתי בנקניקיה וינאית (שמוגשת רק בצהרים) מבשר חזיר, עם אמנטל וחרדל דיז'ון, על מצע של אורז, במיה מטוגנת וצ'ילי. שילוב מיוחד ומעניין, שנהניתי ממנו מאוד.
מי שאינם מעוניינים להזמין נקניקיה (יש כאלו?) ימצאו בתפריט גם מנות תחת הכותרת "מכף רגל ועד ראש". החל מלשון עגל, דרך מח עצם בקר ועד רגל חזיר. ואחרי מנות הים והפסטה, תוכלו למצוא גם פינת המבורגרים, עם המבורגר צרפתי, המבוגר פיגי (כן, ככה קוראים לו) ואת המבורגר המפלצת. אני התמלאתי משתי המנות שאכלתי, ומעיון מדוקדק בתפריט, אבל אם נשאר לכם מקום, נסו את אחד הקינוחים נהדרים. ראיתי את המלצרים מגישים אותם לשולחנות מסביבי והם בהחלט עשו לי חשק לשוב למקום פעם נוספת.
מחירים לדוגמא:
בראנצ': תפריט קבוע של שלוש מנות 27 דולר, או לפי התפריט הרגיל (א-לה-קארט).
ארוחת צהרים: מחיר לתפריט קבוע של שלוש מנות 27 דולר, או לפי התפריט הרגיל (א-לה-קארט).
ארוחת ערב: אני שילמתי עבור מנה ראשונה, עיקרית וכוס יין 50 דולר.
אפשר לבחור מתוך תפריט מצומצם שלוש מנות במחיר של 35 דולר (ללא שתיה), או לפי התפריט הרגיל (א-לה-קארט).
חובה להזמין מקום מראש. וכשאני אומר מראש, זה כמה שיותר מוקדם. המקום הומה קהל צעיר באווירה כיפית ועכשווית.
Kitchen and Bar DBGB
299 Bowery (at E Houston St) East Village, NY
Tel: (212) 933-5300
אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה