איך שהזמן רץ כשנהנים: סיכום השנתיים שעברו והחגיגה השבוע

השבוע חגגנו שנתיים לפתיחתה של מסעדת איטלקיה בתחנה.

כן, כבר עברו שנתיים.

נדמה כאילו רק לפני זמן קצר היה מבנה המסעדה שומם ושותפי, ליאור בן עדי, ואני הסתכלנו על תוכניות העיצוב והתכנון והיינו צריכים להפעיל את הדמיון שעות נוספות. החלום קרם עור וגידים.

איטלקיה בתחנה. פעם זה נראה ככה

כל ההתחלות קשות…

איטלקיה בתחנה "על הנייר". השרטוטים המקוריים

המסעדה "על הנייר". השרטוטים המקוריים

במהלך השנתיים אירחנו והאכלנו עשרות אלפי סועדים, החלפנו חמישה תפריטים עונתיים, השקענו ושיפרנו את ציוד המטבח וכלי האירוח, הפקנו לקחים ופעלנו באופן רציף לשיפור רמת האוכל, השירות וחווית הלקוח. מסע מרתק שכולו חוויות, טעמים והתרגשות.

במקביל, במהלך התקופה כתבתי מדי שבוע והגשתי לכם מתכונים, עצות והמלצות.

איטלקיה בתחנה. בפתיחה

בהתחלה. צילום: דניאל לילה

לפתוח מסעדה חדשה מרגש ומאתגר הרבה יותר מאשר להצטרף כשותף למסעדה קיימת. בזמנו, כשחזרתי מלימודים וסטאז' בצרפת והתחלתי לעבוד כשותף ושף במסעדת "פורלין" ז"ל, נהניתי מהעבודה המאתגרת, אבל זוהי חוויה שונה לגמרי מההתרגשות ופרפורי הבטן שמלווים תכנון מסעדה משלך מאפס ויכולת להשפיע על תכנון ועיצוב המטבח, על בחירת הכלים ועל תפריט ההרצה הראשון. וכמובן, אם מתלווה לתכנון ולביצוע גם הצלחה – קולינארית וכלכלית – הרי שהסיפוק אדיר. אני יכול להעיד שליאור ואני עברנו שנתיים מאתגרות ולעתים ממש לא קלות, אבל נהנינו מהעשייה ובימים אלה אנו חשים סיפוק רב מהמיזם המשותף.

איטלקיה בתחנה. חגיגות השנתיים למסעדה. צילום: דורון סהר

חגיגות השנתיים למסעדה. צילום: דורון סהר

נחזור לחגיגות: ביום ראשון האחרון חגגנו בשמחה ובגאווה שנתיים לפתיחת המסעדה במסיבה ים תיכונית איטלקית. הזמנו לחגיגה את כל מי שליווה אותנו ואת המסעדה במהלך השנתיים האחרונות והיה שותף לדרך: בני משפחה, עובדים, ספקים, לקוחות קבועים, עיתונאים ובלוגרים.

איטלקיה בתחנה. חגיגות השנתיים למסעדה

חוגגים על הבר. צילום: דורון סהר

איטלקיה בתחנה, מנת סלט פסטה קר שהוגשה במסגרת חגיגות השנתיים למסעדה. מתוך תפריט הקיץ

סלט פסטה קר מתוך תפריט הקיץ של המסעדה, שהוגש במסגרת חגיגות השנתיים למסעדה. צילום: דניאל לילה

מה לא היה שם? אלכוהול נמזג חופשי מהבר, עמדת בופה עמוסת כל טוב מתפריט הקיץ שהתרוקנה במהירות בכל פעם שהבאנו עוד תגבורת מהמטבח: צלחות אנטיפסטי עם בייבי מוצרלה, סלאמי איטלקי, ארטישוק צלוי וצלפים, פיצות עם תוספות שונות, פוקצ'ות טריות עם פרושוטו ושמן זית וסלט פוזילי ועגבניות שרי, פסטו, צנוברים, אנשובי וקוביות פטה כבשים.

איטלקיה בתחנה. חגיגות שנתיים למסעדה. בר חופשי

חופשי על הבר. צילום: דורון סהר

ואם למישהו מהנוכחים לא היה ברור, הרי שבאותו ערב הכרזנו רשמית על סיום החורף והשקנו את תפריט הקיץ החדש של המסעדה. המלצרים והמלצריות הסתובבו בין האורחים והגישו להם טעימות מהמנות החדשות של הקיץ.

איטלקיה בתחנה. מנת אנטיפסטי שהוגשה בחגיגות השנתיים למסעדה.

מנת אנטיפסטי מתוך תפריט הקיץ של המסעדה, שהוגשה במסגרת חגיגות השנתיים למסעדה. צילום: דניאל לילה

מנות ראשונות חדשות, כמו טרטר סלמון עם פלפל אדום, כוסברה ושמיר וגם תמנונים צרובים על הגריל עם עשבי תיבול, פטריות יער וארטישוק צלוי. מהפסטות טעמו רדיאטורי אלה אוליו, ממנות הים – ג׳מבו שרימפס על הפלנצ'ה מונח על פירה אפונה וגם פילה מוסר ים על פפרדלה שלוש פטריות. אורחים שנותר להם מקום לקינוחים, נהנו משתי מנות פנקוטה בגודל מלא – פיסטוק ודובדבני אמרנה – ומטעימות של קינוח נקטרינות צלויות עם קברנה סובינון, בשכבה של קרם מסקרפונה, וניל ושברי בצק פריך.

איטלקיה בתחנה. חגיגות שנתיים למסעדה. מוזיקה חיה ליוותה את האירוע והנעימה את זמנם של האורחים

צילום: דורון סהר

לאורך כל הערב הנעימה את זמננו מוזיקה דרום-איטלקית שנוגנה בלייב על-ידי להקה. ממה ששמעתי מהמטבח (כן, כן, אני עבדתי באותו ערב. מישהו צריך להכין את המנות לאורחים) ומיציאות קצרות אל האורחים במהלך הערב, הזמרת היתה ממש נהדרת. סך הכל ערב מקסים, מרגש ומהנה.

אני מחכה בקוצר רוח לחגיגות יום ההולדת הבא.

אמיר

איטלקיה בתחנה. חגיגות השנתיים למסעדה

חוגגים שנתיים למסעדה. צילום: דורון סהר

איטלקיה בתחנה. חגיגות השנתיים למסעדה

חוגגים שנתיים. מימין: ליאור בן עדי, מבעלי המסעדה. צילום: דורון סהר

איטלקיה בתחנה. מנת אנטיפסטי שהוגשה בחגיגות השנתיים למסעדה.

חוגגים על הבר. צילום: דורון סהר

איטלקיה בתחנה. חגיגות השנתיים למסעדה

מוזיקה איטלקית אותנטית. צילום: דורון סהר

איטלקיה בתחנה. חגיגות השנתיים למסעדה

על הבר. צילום: דורון סהר

איטלקיה בתחנה. חגיגות השנתיים למסעדה

חוגגים. צילום: דורון סהר

איטלקיה בתחנה. חגיגות השנתיים למסעדה

לחיים! צילום: דורון סהר

Categories: אירועים מיוחדים, הקמת המסעדה, ושף אמיר מרקוביץ.

Languages: עברית.